h1

Chokladrulltårta med hallonkräm

april 10, 2007

3 stora ägg
1½ dl strösocker
5 msk potatismjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1 dl vispgrädde
½ burk, 125 g, kesella gourmet
½ dl strösocker
200 g hallon

Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner blandningen i äggvispet. Rör om försiktigt. Bred ut smeten på ugnsplåt med bakpapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Strö lite strösocker över ytan och stjälp upp på bakplåtspapper. Pensla med kallt vatten på pappret och dra loss det försiktigt. Vänd pappret och låt kakan svalna under det och en handduk. Vispa grädden och blanda med kesella och strösocker. Rör till sist ner hallon. Bred på krämen och rulla ihop från långsidan. Rulla pappret runt om.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: