h1

Getostpaj med valnötter

november 24, 2007

Pajdeg:
4 1/2 dl vetemjöl
225 g smör
1 ägg
2 msk kallt vatten
Fyllning:
2 dl riven ost av grevétyp
300 g getost av stor rulle
40-60 g valnötskärnor
Äggstanning:
4 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
1/4 krm peppar
Tillbehör:
grönsallad med strimlad stjälkselleri
eller varm honung

Pajdegen: Hacka smöret i mjölet, arbeta in ägget och sist det kalla vattnet. Eller blanda alla ingredienserna snabbt i matberedare.
Kavla ut pajdegen och klä en stor pajform med 30 cm diameter så att degen når väl upp på kanten. Nagga bottnen med gaffel och ställ gärna formen svalt 1 tim.
Värm ugnen till 200° och förgrädda pajdegen ca 10 min.
Fördela den rivna osten över bottnen, liksom getosten skuren i 6–7 mm tjocka skivor. Strö också ut valnötskärnorna.
Vispa samman äggstanningen och häll den över fyllningen.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen 25–30 min. Låt pajen ånga av och servera den varm eller ljummen med grönsallad som förrätt. Eller med varm honung om den bjuds som avslutning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: