h1

Kebab

januari 12, 2008

600 g nötfärs
1½ tsk salt
ca ½ tsk grovmald svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
olja till pensling
4 blompinnar eller grillspett
Stark tomatsås:
1½ dl passerade tomater
½ tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
½-1 tsk sambal oelek
Yoghurtsås:
1½ dl matlagningsyoghurt
½ tsk salt
ca 1 msk grovhackade färska myntablad
Tillbehör:
4 pitabröd
2-3 tomater
1 stor röd eller gul lök i ringar och skivor
4-5 dl finstrimlad isbergssallad
8-10 pepperoni

Sätt ugnen på grill. Blanda färsen med salt, peppar och vitlök och dela den i fyra lika stora delar. Rulla varje del på en vattensköljd skärbräda till en avlång rulle. Stick en blompinne genom varje rulle på längden och lägg rullarna på oljad ugnsfolie i en långpanna.
Sätt långpannan i ugnen och grilla kebaben under uppsikt 10-12 minuter, vänd rullarna efter ca halva tiden. Blanda ingredienserna till de båda såserna var för sig.
Skär ett djupt snitt i varje pitabröd och bottna dem med strimlad sallad. Tillsätt lite lökskivor och några tomatskivor. Fördela den vita såsen över grönsakerna och lägg i en nygrillad färskebab. Slå slutligen den röda såsen över köttet och garnera med peperoni och några lökringar. Tag bort grillpinnen och servera omgående.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: