h1

Knäckig kanelkaka

januari 12, 2008

175g matfett
2½dl strösocker
2 ägg
4½dl vetemjöl
2tsk vaniljsocker
½tsk salt
2½dl gräddfil
1tsk bikarbonat
Fyllning:
1dl strösocker blandat med 1tsk kanel

Rör matfettet och socker riktigt vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i sänder. Rör sedan ner vetemjölet, som blandats med vaniljsocker, bakpulver och salt och till sist gräddfil som först blandats med bikarbonat. Varva sedan smeten med matskedsvis av fyllningen i en smord och bröad 2-litersform. Spara också lite att till sist strö över ytan. Grädda i 175° i ca 1 timme.

Annonser

One comment

  1. Står inget bakpulver i receptet?



Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: