h1

Kuvertbröd

januari 19, 2008

Här är ett enkelt bröd som är perfekt när man ska ha gäster och vill förbereda lite innan men ändå servera nybakt bröd. Arbeta ihop degen på kvällen och låt den kalljäsa i kylen under natten. Grädda på morgonen! Eller gör degen på morgonen och grädda 1-2 timmar innan gästerna kommer, de blir garanterat succé.

Kuvertbröd som går att förbereda
Ingredienser ca 30 st:
50 gram jäst
7,5dl ljummet vatten (var noga med att det är fingervarmt)
4 msk olivolja
2 msk socker
1 tsk salt
1 dl vetekli(har du inte det så tag råg eller grahamsmjöl)
ca 15-18 dl vetemjöl (tills degen blir smidig men ej helt torr)

Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i lite av vattnet. Slå på resten av vattnet och rör i olja, socker och salt. Tillsätt vetekli och nästan allt mjöl. Arbeta till en smidig deg som släpper degbunkens kanter. Degen ska bli ganska fast. Knåda in resten av mjölet på bakbordet. Dela degen i 15 bitar och forma till runda bullar. Lägg dem på en smord plåt eller bakplåtspapper. Lägg en handduk över. Låt jäsa i kylskåp eller kall ugn över natten. (Om du vill så kan du pensla med uppvispat ägg och strö lite sesamfrön eller solrosfrön så ser det extra proffsigt ut.)
Grädda bullarna i mitten av ugnen i 250 grader ca 10 minuter.
Lycka till!

//Bagarberta-fN

Annonser

One comment

  1. Do you agree with my statement that this post is awesome? dkggafkkgded



Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: