h1

Pasta med chilikräm och örtrostade grönsaker

mars 17, 2009

2 dl lätt crème fraiche
½ dl olivolja
½ -1 tsk Kockens Chili Röd (ekologisk)
1 tsk Kockens Gurkmeja
1 msk flytande honung
½ tsk salt

Blandade grönsaker, ansade och delade i ganska stora bitar, t ex:

3 paprikor, gärna i olika färger
1 purjolök
1 rödlök
2-3 morötter, delade på längden
1 fänkål
500 g zucchini i tjocka skivor
salt
½ tsk Kockens Svartpeppar Grovmalen
½ dl olivolja
2 tsk Kockens Herbes de Provence
300 g valfri pasta

Sätt ugnen på 200°.
Rör ihop ingredienserna till chilikrämen och ställ den åt sidan.
Lägg grönsakerna på en långpanna. Häll på olivolja, salt och svartpeppar och blanda. Sätt in långpannan i mitten av ugnen och rosta grönsakerna i ca 30 minuter, rör om då och då.
Efter ca 20 minuters rostning kan du strö över Herbes de Provence.

Koka pastan enligt beskrivningen på paketet. Slå bort vattnet. Blanda den heta pastan med chilikrämen och servera till de örtrostade grönsakerna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: