h1

Pastadeg

mars 17, 2009

6 dl bakvetemjöl, special
2 ägg
1 tsk salt
2 msk olivolja
4 msk kallt vatten


Häll mjölet i en bunke. Tillsätt äggen och salt. Rör om. Häll ner oljan i en tunn stråle samtidigt som man rör ordentligt så det blandas. Gör samma sak med vattnet. Blanda med sleven så det håller ihop något. (Detta kan också göras i en food-processor. Sluta när degen är som stora klumpar).
Ta upp på bord och bearbeta för hand. Behöver knådas kraftigt tills degen är fast och smidig.
Dela i tre delar och sno ihop vart och en i plastfolie så den inte torkar på ytan. Låt vila minst en kvart i rumstemperatur.
Använd gärna pastamaskin till att veva degen tunnare och tunnare. (Garanterat tid- och kraft- och tålamodsbesparande att använda maskin mot att kavla själv). Pudra med mjöl emellanåt så det inte klibbar ihop. Dela i tunna eller breda tagliatelle. Lägg på linneduk eller häng fritt och låt torka. Förvaras i plastpåse i kylen.
Kokas i saltat vatten med olja ca 3-5 minuter. De man kavlar ut själv blir tjockare och behöver längre koktid.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: