h1

Pirog med ostfyllning

mars 17, 2009

1 färdig smördegsplatta
1 burk feta ost
50g riven parmeanost
1dl riven lagrad greve
2 finhackade vitlöksklyftor
1 stor tomat
1 piripiri
1 äggula

Rulla ut eller kavla ut smördegen på en bordsskiva. Ta ut fyra rundlar med en liten tallrik. Skiva tomaterna i fyra skivor och lägg en tomatskiva på ena halvan av varje rundel. Smula fetaosten och blanda med parmesan- och greveost. Krossa piripiri och blanda med vitlöken. Fördela vitlöksblandningen på tomaterna och lägg osten över. Pensla kanten med lite av äggulan och vik ihop varje degrundel till en halvmåne. Tryck till en gaffel över kanten. Pensla med äggula och grädda på smord plåt 15 min i 200°.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: