h1

Rysk honungskaka med lingonsylt

mars 18, 2009

1 ägg
3/4dl socker
150g honung, ca 1dl
1tsk kanel
½tsk kryddnejlikor
½tsk bikarbonat
4dl vetemjöl
50g skållad sötmandel
lingonsylt

Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt honung, fast honung värms lite i mikro el. kastrull, kryddor och bikarbonat. Vänd ner mjölet i omgångar. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 20x25cm. Dekorera med mandel. Grädda mitt i ugnen i 175°, 15-20 min. Skär den kalla kakan i rutor. Dela dem sedan på tvären och lägg lingonsylt emellan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: