h1

Gunillas skaldjurspaté

april 2, 2012

Ugnstemperatur 200º

tillagningstid 1 timma
Ingredienser

150-200 g crabfish, urkramad
1 dl dill, finhackad
5 ägg
5 dl grädde
½ dl smörgåskaviar
2 krm salt
1 krm vitpeppar

Garnering:
200 g räkor, skalade
1 citron, i klyftor
dillkvistar
2-3 blad ekbladssallad
2-3 blad huvudsallad

Romsås:
4 dl gräddfil
2 dl crème fraiche
3-4 msk röd stenbitsrom
1 vitlöksklyfta, pressad
1 krm salt
1 krm vitpeppar

Lägg bakplåtspapper i en avlång brödform, cirka 1 liter. Se till så att det täcker runt om. Lägg crabfishen i botten av formen och strö över dillen. Blanda ägg, grädde, kaviar, salt och peppar. Häll äggblandningen i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 1 timma. Blanda alla ingredienser till romsåsen och ställ kallt fram till servering. Servera patén kall med romsåsen, garnera med räkor, citronklyftor, dill och sallad.

Annonser

One comment

  1. sedan jag hittade detta recept , det är flera år sedan, är detta en stående rätt på såväl påsk, som julbord. byter dock ut crabsticksen mot kräftstjärtar, det ger lite mer smak.



Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: