h1

Frikadeller i tomatsås

juni 5, 2012

500 g nötfärs
0,5 röd lök, fint hackad
0,5 gul lök, fint hackad
3 st pressade vitlöksklyftor
2 dl riven parmesan
4 msk hackad, frusen basilika
0,5 tsk färskmald svartpeppar
0,5 tsk cayennepeppar
1 msk olivolja
1 msk vatten
Smör att steka köttbullarna i

Blanda samman samtliga ingredienser väl, så att smeten känns gedigen.
Rulla matskedsstora köttbullar och stek sedan dessa på smörat järn, bullarna ska få stekyta men inte mer än så.
När du stekt färdigt är det dags att förbereda tomatsåsen som bullarna ska få gotta sig i.

Tomatsås
1 burk krossade tomater
0,5 dl tomatpurë
1 köttbuljontärning
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
2 st vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
2 tsk currypulver
1 tsk salt
0,5 tsk färskmald svartpeppar
0,5 tsk cayennepeppar
1 msk flytande honung
1 msk hackad frusen basilika
10 st gröna oliver med piementofyllning

Häll över burken med de krossade tomaterna över köttbullarna i järnet.
Tillsätt därefter vattnet och smulad buljongtärning i blandningen, sedan sambal oelek. Låt puttra lite i ca 10 min.
Därefter tillsätts salt, peppar, curry och cayennepeppar.
Rör om. Efter detta ska de pressade vitlöksklyftorna i.
Därefter ska honungen tillsättas – ringla över maträtten och blanda sedan väl.
Låt småputtra i ca 10 minuter. Vid behov späd med mera vatten.
Tillsätt sedan oliverna och allra sist ska vispgrädden i. Låt anrättningen puttra ett litet tag.

Servera denna kryddiga rätt förslagsvis med pressad potatis.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: