h1

Key lime- och marängpaj

juni 5, 2012

Pajskal
200 gram digestivekex, ca 14 st
75 gram smör eller margarin
2 msk socker
Fyllning
3 st äggulor
1 burk kondenserad mjölk
1 dl lime, pressad (4-5 lime)
Maräng
3 st äggvitor
2 msk socker

Värm ugnen till 175 gr.
Pajdeg: Finfördela kexen i mortel eller matberedare.
Smält fettet och blanda det med kexsmulor och socker.
Tryck ut smuldegen i botten och lite upp på kanten i en rund bakform med löstagbar kant (ca 26 cm i diameter).
Grädda pajskalet i mitten av ugnen 4-5 min. Låt svalna.
Fyllning: Dela äggen i gulor och vitor (spar vitorna till marängen).
Rör ihop gulorna med mjölk och limejuice, blanda väl men vispa inte.
Häll blandningen i pajskalet, släta till ytan och ställ in i kylen till sen stelnat, gärna över natten. Går alltså bra att förbereda:o)
Sätt ugnen på 250 gr.
Maräng: Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner sockret.
Spritsa eller bred ut marängsmeten över pajen.
Sätt in den i ugnen tills marängen fått lite färg, 2-3 min.
Klart att servera!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: