h1

Riven äppelpaj

juni 5, 2012

150 gr smör el. margarin
3 dl mjöl
1 krm salt
2 msk kallt vatten

Fyllning:
1oo gr smör
2,5 dl socker
2ägg
4-5 rivna äpplen
rivet skal av 1/2 citron

Blanda pajdegen kyl 1 timme.
Klä pajformen, nagga och in kylen en stund till.

Rör smör och socker pösigt.
Tillsätt äggen 1 i sänder.
Sätt i äpplena och citronen.
Slå smeten i pajformen .
Grädda i 225 gr. ca 25 min.

Serveras med lättvispad vaniljgrädde.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: