h1

Chili cheese-bollar

mars 17, 2009

Det är något i hästväg va gott alltså!! Försvinnande goda drinktiltugg eller bara enkla som fredagsmys! Ät dom något avsvalnade, gör du dom i förväg förvara dom i rumstemperatur på en servett eller hushållspapper! Riktigt riktigt goda!!

Det här behöver du :
50 gram smör
2 dl vatten
2 dl vetemjöl
3 ägg
1 tsk salt
3 msk finhackad Green Jalapeno Hot
3 dl fint riven västerbottenost eller annan lagrad ost

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull, tillsätt vattnet och salt och låt det koka upp. Slå av plattan och dra bort kastrullen. blanda ner mjölet lite i sänder och rör kraftigt med en träslev tills smeten släpper kastrullens kanter. Riv osten fint och finhacka jalapena så det blir ca 3 matskedar. Nu när smeten har svalnat något rör du i äggen ett i sänder. Det är lite svårt att få det att blanda sig riktigt men det behöver inte bli en slät smet! häll i osten och jalapeno och blanda väl, nu är det lättare att få smeten smidig igen! Fyll en spritspåse med stort runt hål och spritsa ut ca 30 – 40 (beroende på storlek) små “toppar”! Jag gjorde en enkronas storlek och lät dem bli ca 3 cm på höjden. Grädda mitt i ugnen ca 15 min 200 grader.

Eftersom det är många som mailat & undrat över just dessa chili cheese balls, så kör vi här en steg för steg guide! Det är inte alls knepigt att lyckas med dessa men trots så är det några som fått dem platta och inte alls porösa! En viktigt ingrediens är ugnen, jag har varmluftsugn och kör på 200 grader ca 15 min. Öppna absolut inte ugnsluckan under gräddning, då faller de ihop och ta ut dem när de fått en gyllenbrun färg. Dessa små läckerbitar är perfekta till drinkar, som snacks & tilltugg. Här på bilden är de pudrade lite lätt med paprikapulver.

//http://kryddburken.wordpress.com/

Lämna en kommentar